top of page
Used Books

Kommende titler

- kun de bedste bøger

gitterporten forside.png

Gitterporten

Agnes von Krusenstjerna

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) regnes blandt Sveriges fremmeste forfattere. Hendes åbne og ærlige behandling af emner som pubertet, seksualitet og psykisk sygdom provokerede etablissementet og satte i 1933 gang i den såkaldte Krusenstjerna-fejde, som handlede om kunstens ret til at tale frit kontra dens pligt til at underlægge sig tidens moral.
Krusenstjernas tekster er evigtgyldige. De er humoristiske, inderlige, tragikomiske, hjerteskærende og mindst lige så vedkommende i dag, som da de blev skrevet.     
    
Ti Vilde Heste præsenterer her et udvalg af Krusenstjernas noveller i ny oversættelse.

Udkommer den 12. maj 2023

240 DKK

Paperback, 174 sider.

ISBN 9788794317207

I de fries land forside lille.png

I de fries land

Sui Sin Far

Sui Sin Far (pseudonym for Edith Maude Eaton, 1865-1914) er intet mindre end historiens første asiatisk-amerikanske forfatter.
Hendes historier beskriver livet blandt kinesiske immigranter i Canada og USA. Det gennemgående tema er, hvordan man finder sig til rette mellem to kulturer - den amerikanske og den kinesiske.
Sui Sin Far skrev ganske enkelt for at skabe mellemmenneskelig forståelse.

Foruden et udvalg på ni noveller rummer I de fries land det selvbiografiske essay Blade fra en eurasiers mentale portfolio fra 1909, hvori Sui Sin Far beskriver sine egne oplevelser med racisme og fordomme. Essayet står endnu den dag i dag som en af amerikansk litteraturs stærkeste og skarpeste vidnesbyrd om det vanskelige i at skabe og opretholde en flerkulturel identitet.


Det er første gang, Sui Sin Fars tekster oversættes til dansk.

Med indledning af historiker Mara Cherkasky.

Udkommer den 12. maj 2023

240 DKK

Paperback, 160 sider.

ISBN 9788794317160

bottom of page