top of page
Used Books

Kommende titler

- kun de bedste bøger

Kommende titler: Billede
provinsfrue forside.jpg

En provinsfrues dagbog

E.M. Delafield


​22. januar    
   Robert forskrækker mig ved morgenbordet ved at spørge, hvordan det går med min forkølelse – som han hidtil har ignoreret. Jeg svarer, at den er helt væk. ”Hvorfor i alverden ser du så sådan ud?” spørger han.  Undlader at spørge, hvad han mener med
sådan, for det ved jeg kun alt for godt. Føler, at livet er aldeles uudholdeligt, og træffer vanvittig beslutning om at købe mig en ny hat...

En provinsfrues dagbog af E.M. Delafield (1890-1943) er blevet læst og genlæst af generationer, siden den udkom i 1930, og kan nu endelig også læses på dansk.    
Det er ikke for meget sagt, at Delafields provinsfrue er gudmor til både Bridget Jones og danske Nynne. Hendes halvt selvbiografiske dagbogsnotater om livet med karriere, mand og børn er morsomme, selvudleverende, ironiske og ak! - kun alt for genkendelige. 


Udkommer den 14. april 2023.

240 DKK

Paperback, 174 sider.

ISBN 9788794317153

I de fries land

Sui Sin Far

Sui Sin Far (pseudonym for Edith Maude Eaton, 1865-1914) er intet mindre end historiens første asiatisk-amerikanske forfatter. Hendes historier beskriver livet blandt kinesiske immigranter i Canada og USA. Det gennemgående tema er, hvordan man finder sig til rette mellem to kulturer, den amerikanske og den kinesiske. Sui Sin Far skrev ganske enkelt for at skabe mellemmenneskelig forståelse.

Foruden et udvalg på ni noveller, rummer I de fries land også det selvbiografiske essay Blade fra en eurasiers mentale portfolio fra 1909, hvori Sui Sin Far beskriver sine egne oplevelser med racisme og fordomme. Essayet står endnu den dag i dag som en af amerikansk litteraturs stærkeste og skarpeste vidnesbyrd om det vanskelige i at skabe og opretholde en flerkulturel identitet.


Det er første gang, Sui Sin Fars tekster oversættes til dansk.

Udkommer den 12. maj 2023

240 DKK

Paperback, 165 sider.

ISBN 9788794317160

I de fries land.jpg
Kommende titler: Our Authors
bottom of page