top of page
Carr forside.jpg

En måned på landet

J.L. Carr
- udkommer den 10. maj 2024 -

Af natur er vi håbefulde skabninger, altid parate til at lade os skuffe på ny, grebne af det under, som måske findes bag selv det mest snuskede, brune indpaknings-papir.


Yorkshire, sommeren 1920.    
Efter verdenskrigens rædsler forsøger den unge konservator Tom Birkin at blive menneske igen, mens han restaurerer et kalkmaleri i den lille landsby Oxgodby. En øm, elegant og usentimental roman om de største ting i livet: lykkens flygtighed, arbejdets mening, tilgivelsens natur og erindringens kraft.    
    
Herregud, når jeg tænker tilbage på dengang for alle de år siden! Og nu er det borte. Det er borte. Al min begejstring og stolthed over min første opgave, Oxgodby, Kathy Ellerbeck, Alice Keach, Moon, den rolige, milde årstid – borte, som havde intet af det nogensinde været til...


Joseph "Jim" Lloyd Carr (1912-1994) var forfatter og forlægger på sit eget forlag The Quince Tree Press. Hans kendteste roman, den prisvindende og flot filmatiserede En måned på landet fra 1980, betragtes som et mesterværk. Den foreligger nu endelig på dansk.    


Ulig noget andet i moderne engelsk litteratur. 
Spectator

En måned på landet findes desuden som lydbog, indlæst af Thomas Jacob Clausen.


Køb bogen hos din boghandler eller på Mikrofest.

240 DKK

Paperback, 168 sider.

ISBN 9788794317313

bottom of page