top of page
9788794317085.jpg

Dengang da jeg var pige
- en hanpiges erindringer

Knud Petersen
med efterskrift af Anne Nørkjær Bang og Dag Heede

"En sensation... får fortiden til at eksplodere i ansigtet på læseren." 6 stjerner
Berlingske

"Spændende flaskepost fra en svunden tid... Et regelret kup." 5 hjerter

Politiken

 

"Bemærkelsesværdige og læseværdige erindringer."

Weekendavisen


"En stærk og vigtig tilføjelse til danmarks- og LGBTQ-historien... En essentiel tilføjelse til samlingen. Anbefales varmt."
Lektørudtalelse, DBC

Dengang da jeg var pige er Knud Petersens erindringer om sin ungdom i Københavns homoseksuelle arbejderklassemiljø i 1910’erne og 1920’erne. 

Da den purunge, forældreløse Knud tilfældigt møder den bramfri hanpige Alvilda på et pissoir, bliver han hvirvlet ind i en helt ny verden, med mandejagt på Nørrevold, hanpigeballer og muntre timer hos Mutter Røv i Gothersgade.     
En københavnsk underverden, hvor man kun kender hinandens hanpigenavne, hvor skam, tabu, prostitution, længsel og savn er evige livsledsagere, og hvor man overlever hverdagens kummer på trods.     
Røverhistorier, humor, drømme og håb, antændt af små stjerneskud af medmenneskelighed og kærlighed - eller en lummer tete-a-tete i en baggård, hvis man er heldig at rende på et ordentligt mandfolk.    

Dengang da jeg var pige er et enestående kildeskrift, der føjer et helt nyt kapitel til Danmarks- og LGBT+historien.     
Anne Nørkjær Bang, Ph.d.-studerende ved Syddansk Universitet, og Dag Heede, lektor ved Syddansk Universitet, har skrevet et grundigt efterskrift, som ud over at sætte beretningen i historisk kontekst også indvier læseren i den fascinerende historie om de håndskrevne løsarks rejse fra skrivebordsskuffens støv og glemsel til den bog, du nu holder i hænderne.

Sæt dig ned og gør dig det behageligt, og så hold for resten din kæft, så skal jeg fortælle dig om Alvilda (...) der ville komme ting frem, som du vil antage for løgn eller forbandet digt. Men selv om det er længe siden, står alt tydeligt og klart for mig, som om det var i går.  

 

Dengang da jeg var pige findes desuden som lydbog, indlæst af Paul Becker.

Bestil bogen hos din boghandler eller på Mikrofest.

270 DKK
Paperback, illustreret, 276 sider.

ISBN 9788794317085

Hør Dag Heede fortælle om bogen i Kulturprogrammet Babylon på Radio 24/7 (fra den 16/8 2022).

bottom of page